Faja Lobie Faja Lobie
 
HET BESTE ADRES IN DEN HAAG. OVERTUIG U ZELF, EN BEZOEK ONZE ZAAK

Wat is beleggingsgoud?

Natuurlijk strikt gezien is beleggingsgoud: goud waarin men belegt om bij stijgende prijzen enig vermogen op te bouwen. Maar beleggingsgoud is eigenlijk fijngoud. Fijngoud komt publiekelijk alleen voor in enkele gouden munten, zoals de Canadese Maple Leaf. Maar ook in gouden plaatjes van 1 t/m 50 gram en baren van 100 t/m 12.500 gram. Een producent van een gouden baar dient overigens altijd op de Good Delivery List van de London Bullion Market Association voor te komen. Deze internationale organisatie streeft naar volledige uniformiteit in productiesmeltprocessen en waarmerken van alle geproduceerde baren goud. Zo zijn de baren vrij verhandelbaar. Enkele internationale bekende smelterijen zijn:

 • Schöne (Nederland)
 • Umicore (België)
 • Heraeus (Duitsland)
 • Chimei (Italië)
 • Rand Refinery (Zuid-Afrika)
 • Metalor (Zwitserland)
 • Johnson Mathey (VS)

Gouden munten als betaalmiddel?

Eeuwenlang dienden gouden munten als betalingsmiddel. Heden ten dage worden deze nu als beleggingsgoud verhandeld met veelal een fijngoud gehalte van 90%. Oftewel 21.6 karaat. Met bijzet van uitsluitend 10% roodkoper om slijtage tegen te gaan. In Nederland is de meest bekende en voorkomende munt het gouden vijfje en gouden tientje. De bekendste internationale beleggingsmunten zijn:

 • Amerikaanse Eagle
 • Amerikaanse Buffalo
 • Zuid-Afrikaanse Krugerrand
 • Canadese Maple Leaf
 • Australische Kangoeroe
 • Australische Nugget

Meer weten over gouden munten en de muntkoersen?

Kijk bij onze actuele koersen of neem even contact met ons op. We helpen u graag verder!

Meer weten? Neem contact op! « terug naar de FAQ's

Google Reviews

Deskundig, transparant en betrouwbaar. Een goede en eerlijke prijs gekregen. Zeer vriendelijke mensen en een goede afhandeling. Een aanrader!

      6 maanden geleden

Patrick Jansen

Uitstekende service! Vriendelijke medewerkers. Je kunt alles zien wat ze doen en er wordt een duidelijke uitleg bij gegeven. Goede betaling!

      8 maanden geleden

Hélène Lapré

Goud verkoop snel afgehandeld en mooie prijs. Zeker een aanrader.

      6 maanden geleden

Savannah Jacobs

Zeer correct en beleeft geholpen geheel volgens de dagprijzen van websites. Highly recommended.

      10 maanden geleden

J. Vink

Ik werd te woord gestaan door vakkundige mensen, die niet bang waren om hun kennis te delen. Daarnaast hebben ze sterke prijzen voor het verkopen van uw goud. Ik kom hier zeker terug!

      een jaar geleden

Jasper van Gheluwe

Ze nemen de tijd en testen en wegen het goud in je bijzijn. Gebruiken echt de prijzen van de website. Ik heb er meerdere vergeleken. Ze komen goed uit de bus! Een aanrader!

      een jaar geleden

J.C. van Yperen

Beste juwelier als het gaat om inkoop van goud ! Ze zijn hier zeer klantvriendelijk en geven de beste prijzen. Top!

      een jaar geleden

S. Ruig

Hele fijne winkel met vriendelijk personeel waar wij zeer goed zijn geholpen. Goede uitleg en kregen de hoogste prijs na vergelijking bij andere winkels

      een jaar geleden

Marco Outenaar

Ik ben vandaag voor de 2e keer goed geholpen, andere winkels boden mij minder, Faja Lobie duidelijk meer. Echt een aanrader en zeer vriendelijke mensen

      ee jaar geleden

Caribbean Combo