Faja Lobie Faja Lobie
 

Wat is de toekomstverwachting van de goudkoers?

Wij verwachten voor de middellangetermijn (met pieken en dalen) een vrij hoge goudkoers. Daarbij moet u denken aan getallen tussen de 1500 en 2000 dollar per ounce (31,1 gr). Na stabilisatie van de kredietcrisis van eind 2008, diende een nieuwe recessie zich aan. De cyclus van 7 magere jaren zal zich noodgedwongen voortzetten tot het jaar 2015 en mogelijk tot veel later.

Goud als veilige haven

De westerse industrielanden kampen met structurele begrotingstekorten en dienovereenkomstige staatsschulden. Geld lenen op de kapitaalmarkten wordt met extreem hoge rentes onbetaalbaar. Vooral de EU-landen aan de Middellandse Zee. Bezuinigen op de overheidsuitgaven is het devies, met dalend consumenten,- en producentenvertrouwen, een nog hogere werkloosheid en ineenstortende beurskoersen als gevolg. De euro en de dollar zullen als wereldmunteenheden hun waarde verliezen. In dit onzekere economische klimaat zal het goud zijn eeuwenoude rol als veilige vluchthaven wederom waarmaken.

Kanttekening bij de dollar

De dollar zal, nu en in de nabije toekomst, bij uitstek fungeren als dé vluchthaven in onzekere tijden en is uiteindelijk toch de hogere baas boven het goud. Als de Eurocrisis niet resoluut en structureel wordt aangepakt, zullen beleggers massaal hun toevlucht in Amerikaans Schuldpapier nemen. Daarbij kortstondig de winsten op hun goudbeleggingen verzilveren en bij uitblijven van een alomvattende oplossing, wederom in het goud te stappen.

Meer weten over de toekomst van goud?

Neem gerust even contact op met onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag verder!

Meer weten? Neem contact op! « terug naar de FAQ's