Faja Lobie Faja Lobie
 
HET BESTE ADRES IN DEN HAAG. OVERTUIG U ZELF, EN BEZOEK ONZE ZAAK

Wat is de toekomstverwachting van de goudkoers?

Wij verwachten voor de middellangetermijn (met pieken en dalen) een vrij hoge goudkoers. Daarbij moet u denken aan getallen tussen de 1500 en 2000 dollar per ounce (31,1 gr). Na stabilisatie van de kredietcrisis van eind 2008, diende een nieuwe recessie zich aan. De cyclus van 7 magere jaren zal zich noodgedwongen voortzetten tot het jaar 2015 en mogelijk tot veel later.

Goud als veilige haven

De westerse industrielanden kampen met structurele begrotingstekorten en dienovereenkomstige staatsschulden. Geld lenen op de kapitaalmarkten wordt met extreem hoge rentes onbetaalbaar. Vooral de EU-landen aan de Middellandse Zee. Bezuinigen op de overheidsuitgaven is het devies, met dalend consumenten,- en producentenvertrouwen, een nog hogere werkloosheid en ineenstortende beurskoersen als gevolg. De euro en de dollar zullen als wereldmunteenheden hun waarde verliezen. In dit onzekere economische klimaat zal het goud zijn eeuwenoude rol als veilige vluchthaven wederom waarmaken.

Kanttekening bij de dollar

De dollar zal, nu en in de nabije toekomst, bij uitstek fungeren als dé vluchthaven in onzekere tijden en is uiteindelijk toch de hogere baas boven het goud. Als de Eurocrisis niet resoluut en structureel wordt aangepakt, zullen beleggers massaal hun toevlucht in Amerikaans Schuldpapier nemen. Daarbij kortstondig de winsten op hun goudbeleggingen verzilveren en bij uitblijven van een alomvattende oplossing, wederom in het goud te stappen.

Meer weten over de toekomst van goud?

Neem gerust even contact op met onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag verder!

Meer weten? Neem contact op! « terug naar de FAQ's

 

Google Reviews

Deskundig, transparant en betrouwbaar. Een goede en eerlijke prijs gekregen. Zeer vriendelijke mensen en een goede afhandeling. Een aanrader!

      6 maanden geleden

Patrick Jansen

Uitstekende service! Vriendelijke medewerkers. Je kunt alles zien wat ze doen en er wordt een duidelijke uitleg bij gegeven. Goede betaling!

      8 maanden geleden

Hélène Lapré

Goud verkoop snel afgehandeld en mooie prijs. Zeker een aanrader.

      6 maanden geleden

Savannah Jacobs

Zeer correct en beleeft geholpen geheel volgens de dagprijzen van websites. Highly recommended.

      10 maanden geleden

J. Vink

Ik werd te woord gestaan door vakkundige mensen, die niet bang waren om hun kennis te delen. Daarnaast hebben ze sterke prijzen voor het verkopen van uw goud. Ik kom hier zeker terug!

      een jaar geleden

Jasper van Gheluwe

Ze nemen de tijd en testen en wegen het goud in je bijzijn. Gebruiken echt de prijzen van de website. Ik heb er meerdere vergeleken. Ze komen goed uit de bus! Een aanrader!

      een jaar geleden

J.C. van Yperen

Beste juwelier als het gaat om inkoop van goud ! Ze zijn hier zeer klantvriendelijk en geven de beste prijzen. Top!

      een jaar geleden

S. Ruig

Hele fijne winkel met vriendelijk personeel waar wij zeer goed zijn geholpen. Goede uitleg en kregen de hoogste prijs na vergelijking bij andere winkels

      een jaar geleden

Marco Outenaar

Ik ben vandaag voor de 2e keer goed geholpen, andere winkels boden mij minder, Faja Lobie duidelijk meer. Echt een aanrader en zeer vriendelijke mensen

      ee jaar geleden

Caribbean Combo