Faja Lobie Faja Lobie
 

Stappenplan voor het verkopen van uw goud en zilver

Wilt U weten wat Uw goud en zilver bij ons contant waard is?
Middels een eenvoudige 4-stappen plan zullen wij U op weg helpen

12STAP 1

Weeg allereerst Uw sieraden in totaliteit af. Dit kunt U doen op een analoge (wijzer,-) of nog preciezer op een digitale keukenweegschaal of in een gesloten enveloppe bij het Postkantoor. Zo weet U met welk gewicht U begint.

STAP 2

Sorteer Uw sieraden, munten en gebruiksvoorwerpen op karaat. Met het blote oog, een vergrootglas of met een 10x vergrotende loupe kunt U het gehalte fijngoud, op of binnen de voorwerpen waarnemen, door middel van :

  • Officiële, van Rijkswege afgeslagen keurstempels met bijbehorende afbeeldingen: Een 4-tal t.b.v goud,beginnend bij 14 krt, 18 krt,20 krt eindigend met 22 krt. Een 3-tal t.b.v zilver (1e ,2e en 3e gehalte). Uitleg: zie Vragen en Antwoorden.
  • On-officiële stempels/aanduidingen: Voor goud van 8 krt t/m 24 krt en van 333 t/m 999.9. Voor zilver van 800, 835 en 925. Uitleg: zie Vragen en Antwoorden.
  • Indien U géén stempels/aanduidingen waarneemt, dan sorteert U alles gemakshalve onder de noemer 14 karaats voor goud en 800 voor zilver.

STAP 3

Weeg Uw sieraden en voorwerpen alsnog per karaat af en tel vervolgens Uw munten. Voorwerpen van on-edel materiaal, zoals stenen (edel of on-edel) kralen, lederbanden, uurwerkmechanieken, glas, touw, emaille, dient u te verwijderen en hierbij in mindering te brengen. Lukt dit niet, dan doen wij het gaarne voor u. Voor U gaat het slechts om een globale waardeindicatie.

STAP 4

Vul de gewichten en aantallen in de bijbehorende kolommen van de rekenmachine en U ziet in één oogopslag wat U contant ontvangt.

Meer weten? Neem contact op!